JRS – Isusovačka služba za izbjeglice

Vijesti

Krenula je crowdfunding kampanja “Jučer stranci, danas susjedi!”

Isusovačka služba za izbjeglice krenula je danas s crowdfunding kampanjom  „Jučer stranaci, danas susjedi“ s  ciljem prikupljanja dodatnih financijskih sredstava za djelovanje našeg Centar za integraciju izbjeglica “Sol” .

 

Donirajte! Dijelite! Podržite!

https://www.indiegogo.com/projects/jucer-stranci-danas-susjedi-community-kids

 

Naime, JRS – Isusovačka služba za izbjeglice kao nevladina humanitarna organizacija početkom 2018. godine pokrenula je Centar za integraciju izbjeglicu „Sol“ s ciljem pružanja potpore i usmjerenja osobama i obiteljima koje su u RH dobile međunarodnu zaštitu u njihovom integracijskom procesu. Također, s obzirom da ovaj Centar počiva na ideji susreta ljudi i kultura, želimo ga ponuditi i građanima RH koji će imati priliku upoznati i iskazati dobrodošlicu svojim novim sugrađanima.

U samom Centru za integraciju izbjeglica “Sol”, JRS će izbjeglicama ponuditi organiziranu podršku kroz niz edukativnih aktivnosti s naglaskom na učenje hrvatskog jezika, posredništvo u prekvalifikaciji s ciljem zapošljavanja te radionice posvećene djeci i ženama. Također, planiramo organizirati niz interkulturalnih susreta između građana i izbjeglica kako bismo stvorili odnos povjerenje te buduće prijateljske i poslovne suradnje!

 

Ovim putem želimo vas pozvati da nam budete podrška i vjetar u leđa te da se pridružite našoj crowdfunding kampanji! Donirajte, dijelite i dođite!