JRS – Isusovačka služba za izbjeglice

Vijesti

Radionice razvijanja STEM kompetencija u Centru „SOL“

Isusovačka služba za izbjeglice (JRS) i Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) potpisali su Sporazum o razvijanju STEM kompetencija. Sporazumom će se izbjeglicama omogućiti digitano opismenjivanje kako bi bili konkurentniji na tržištu rada.

 

U novootvorenom Centru za integraciju izbjeglica „SOL“ održala se jedna u nizu od radionica razvoja STEM kompetencija na kojem je sudjelovala deset osoba koje su dobili međunarodnu zaštitu u Republici Hratskoj.

Informatičku podršku pružio je Institut za razvoj i inovativnost mladih čiji predsjednik Nenad Bakić objašnjava o čemu je točno riječ, Mi s našim sustavom podučavanja i tehnologijom koju imamo, zapravo, možemo u svega nekoliko radionica svim ljudima omogućiti da steknu osnovna znanja u programiranju. Polaznici ovih tečajeva u svega nekoliko radionica mogu definitivno steći osnovna znanja kako bi imali STEM kompetencije u svim područjima. Mi očekujemo da ovo neće biti intenzivne radionice nego uvodne koje će pružiti digitalnu pismenost svima, a Tvrtko i njegov tim već rade na tome da organiziraju s drugim udrugama i napredne radionice u digitalnoj pismenosti za one koji se baš vide u tom području.